Scalateatern är en flexibel lokal med välutrustad teknik, passande för såväl teater, konserter och standup som möten och event. Vi bokar också andra lokaler runtom i Karlstad och övriga Sverige och kan i tillägg erbjuda vår biljetthanteringstjänst, en tjänst för dig som arrangör som letar efter en helhetslösning för ditt evenemang eller turné. Läs mer nedan.

Boka lokal

Behöver du en lättillgänglig och välutrustad lokal med plats för upp till 400 personer i salongen passar Scalateatern utmärkt för ditt evenemang eller större möte. Vi kan också hjälpa till att boka andra scener i Karlstad så som Sundstaaulan.

Vid bokningsförfrågningar kontakta Anders Dahl:
Telefon: 0707727212

Scalateatern är Karlstads mest centrala scen för teater, konserter, stand-up och musikaler, men passar även utmärkt för konferenser, föreläsningar och möten. Vårt läge mitt i stan med hotell och restauranger i vår absoluta närhet gör att vi även kan erbjuda mat, dryck och logi.

Scalateaterns Scen är rikt utrustad för alla typer av event.

Teknisk specifikation Inlastning - gps

Sundstaaulan har plats för upp till 728 personer.

Teknisk specifikation

Karlstad CCC har plats för upp till 1620 personer.

Teknisk specifikation

Jag vill rikta mitt allra största tack för stödet vid Kungabesöket (Kungaparets jubileumsbesök i Karlstad 2023, reds. anm). Det gjorde arbetet så mycket lättare och oerhört tryggt att arbeta med proffs.

– Ulrika Lassing, verksamhetsutvecklare Karlstads kommun.

Att spela på Scala är som att komma hem. Salongen har perfekt storlek för att kännas intim, publiken är glad, personalen superproffsig.

– Babben Larsson, underhållare, regissör.

Från bokning till genomförande är det ett nöje att genomföra arrangemang på Scala. Alla som arbetar där är extremt serviceminded.

– Peter Besterman, arrangör.

Det är den perfekta scenen. Storleken – man behöver inte vara orolig för att inte sälja ut och alla som jobbar där är snälla, allt bara funkar.

– Henrik Schyffert, komiker. 

Jag har turnerat med teater i 20 år och Scalateatern i Karlstad är på min Topp 3-lista. Teatern har ett intimt scenrum som gör att artisterna och publiken kommer nära varandra.

– Olof Wretling, komiker, skådespelare, författare.

Jag har spelat i många olika sammanhang på Scalateatern. Det är en bra lokal, det är nära till publiken och akustiken är väldigt bra. Jag trivs alltid där, alla är så trevliga.

– Ingvar Karlsson, gitarrlegendar.

Scalateatern är en underbar scen, en mysig teater som ändå har hyfsad kapacitet. Övriga scener är antingen väldigt stora, som Karlstad CCC, Löfbergs arena, eller aningen liten, som Arenan. Så Scala behöver vi ta hand om på bästa sätt.

– Suzanne Carling, regissör.

Servicetjänster

Om du letar efter en biljetthanteringstjänst där du som arrangör endast behöver ha en kontakt för ditt evenemang eller hela din turné, kan vi på Scalateatern erbjuda en helhetslösning. Vi hjälper till med allt ifrån biljettupplägg och turnéplanering till prisoptimering och marknadsföring.

Vill du veta mer kontakta Anders Dahl:
Telefon: 0707727212

När ni väljer att sälja biljetter via oss på Scalateatern erbjuder vi marknadens starkaste varumärke Ticketmaster. Förutom webbokning på Ticketmaster.se får ni också tillgång till biljettförsäljning via vår fysiska biljettkassa där kunden kan köpa sina biljetter via telefon, e-post eller genom ett besök i kassan. För de kunder som bokar via vår biljettkassa finns möjligheten att betala med Swish, kort, kontanter och faktura.

Ni får en lokalt engagerad partner som hjälper er att hålla koll på press- och arrangörsplatser. Vi hjälper er också med kampanjlänkar, prisoptimering och rapportering.

Idag finns det en mängd olika biljettsystem på marknaden. Olika arenor har olika system och ibland används inget system alls, ansvaret för biljetthanteringen ligger då istället på arrangören. Med bakgrund av detta har vi på Scalateatern i Karlstad utvecklat en biljetthanteringstjänst vi kallar för “Turnéupplägg”. En samlad biljetthantering, en kontakt och biljetterna för hela er turné blir upplagda i det system som passar bäst för den aktuella arenan.

Tjänsten innebär att ni som arrangör har en kontakt för hela turnéns biljettupplägg, det vill säga vi på Scalateatern. Det enda vi behöver ha av er är informationen kring uppläggen för de olika speldatumen samt kontaktuppgifter till de aktuella arenorna. Vi ser sedan till att biljetterna läggs upp i det system som arenan i fråga använder, i annat fall lägger vi upp biljetterna via Ticketmaster. Vi kan naturligtvis också hjälpa till med planeringen av turnén, speldatum, lokalbokning, stolskartor etc.

I samband med att ni väljer oss som biljett- och evenemangskoordinator ingår marknadsföring via Ticketmaster.se, Scalateatern.com samt annonsering på TV-skärmar i vår foajé och på andra platser runt omkring Karlstad.

Vi erbjuder också möjligheten att administrera och skicka ut nyhetsbrev. Scalateatern har över 72 000 unika prenumeranter och ett nyhetsbrev från oss möjliggör riktad marknadsföring mot specifika kundgrupper. I tillägg kan vi hjälpa till med Facebook-annonsering samt affischering.

Grafiskt material

ARENALAYOUTER

Scalateatern säljer biljetter till flera olika lokaler runt om i Karlstad. Klicka på den lokal du är intresserad av för att se hur salongen och stolsraderna ser ut.