VÄLKOMMEN TILL
SCALATEATERN i Karlstad!

Ta dig hit

Vi finns i centrala Karlstad på gågatan Västra Torggatan 1, mitt emot Clarion Collection Hotel Plaza.

Med bil: Kör mot Karlstad centrum, följ Hamngatan mot Centralstationen. Vid stationen finns flera parkeringshus varav ett ligger i direkt anslutning till teatern. Infarten hittar du precis bredvid vår entré.

Med tåg: Scalateatern är endast en kort promenad bort, cirka 150 meter. Ta till höger när du kommer ut från stationshuset.

Med buss: Busstationen ligger cirka 400 meter från Scalateatern. Följ Drottninggatan österut fram till Västra Torggatan.

Var ute i god tid

Foajén öppnar en timme före föreställningsstart. Kom gärna minst 30 minuter innan det börjar så har du större chans att slippa köer till insläpp och garderob. Detaljer kring föreställningslängd och eventuell paus finns i regel att hitta i evenemangsinformationen.

Garderob och kiosk

Scalateaterns kiosk och garderob öppnar en timme före föreställningsstart. För allas trevnad och säkerhet tillåter vi inga ytterkläder inne i salongen. Du kan förköpa din garderobsbiljett när du bokar ditt evenemang eller betala på plats, vi tar emot både kort och kontanter.

Angående Polismyndighetens beslut om väskförbud på större evenemang

Onsdagen den 1 november beslutade Polismyndigheten om ett väskförbud på större evenemang i Sverige. Beslutet omfattar större konserter, festivaler och idrottsevenemang som är tillståndspliktiga. I dagsläget berörs inte Scalateatern av detta beslut, men vi ser gärna att du ändå lämnar större väskor hemma. Har du inte möjlighet till detta hänger du in din väska i vår bemannade garderob, mindre handväskor går bra att ta med in i salongen. Om läget skulle förändras informerar vi dig via den e-post du angivit vid bokningstillfället. Läs mer om beslutet på Polismyndighetens hemsida.

Tillgänglighet

Scalateatern ska vara tillgänglig för alla. Kontakta oss när du bokar dina biljetter så hjälper vi till.

Det finns två rullstolsplatser och båda har plats för en liten permobil/elrullstol. När du bokar dina evenemangsbiljetter måste du ange behov av rullstolsplats. Bokning görs via Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller på telefon 054 – 19 00 80. Ledsagare ska medfölja både rullstol och permobil och ansvarar för att hjälpa till vid händelse av utrymning.

Tillgång till handikappanpassad toalett finns, för att besöka den måste du meddela tjänstgörande personal. Toaletten finns bakom scenen och nås via en hiss, maxlasten är 300 kg och klarar permobiler. Det går dock oftast snabbare att använda handikapptoaletten inne på Pinchos eller Hotel Plaza.

För att komma in i salongen med rullstol och permobil används en separat ingång utan trappsteg. Meddela personalen i biljettkassan när du anlänt till teatern.

Om du ska besöka oss och har med dig rollator ser vi gärna att du kontaktar vår biljettkassa innan föreställningsstart. Vi nås på biljett@scalateatern.com eller på telefon 054 – 19 00 80. Det finns en separat ingång utan trappsteg om du inte kan använda trapporna via huvudentrén. Rollatorn får inte tas med in i salongen av utrymningsskäl.

En SLS-teleslinga är installerad i salongen och täcker in rad 4-18. Sätt din hörapparat i T-läge.