Igår var det äntligen dags för premiären av Värmlandsteaterns nya stora musikalsatsning Café Berlin – musikalen om Aimée & Jaguar. Berättelsen som ges av Värmlandsteatern på Tempelriddaren avhandlar både krig och förbjuden kärlek, mod och motstånd, alltsammans i en helt nyskriven musikal signerad Karl Runqvist, Dan Enwall, Gustaf Bohlin och Anett Refseth.

Kärlek under omöjliga omständigheter

Musikalen utspelar sig i andra världskrigets Berlin och berättar den sanna historien om den tyska nazist- och soldathustrun Lilly Wust som förälskar sig i Felice Schragenheim. Lilly vet varken att Felice är judinna eller att hon jobbar för motståndsrörelsen. Kärleken de två emellan är musikalens hjärta, men det handlar också om den krigstid de lever i och nazisternas jakt på den judiska befolkningen.

Nyskriven svensk musikal

Café Berlin – musikalen om Aimée & Jaguar är baserad på boken av Erika Fischer från 1994 om Lilly Wust och Felice Schragenheim, en historia som redan filmatiserats men som nu blir till musikal. Teamet bakom produktionen har ända sedan de fick rättigheterna för fem år sedan arbetat med manus och ny originalmusik, nu får vi äntligen se resultatet.

Föreställningen spelas fram till den 17:e december. Flera datum är redan slutsålda så vänta inte med att säkra dina biljetter till Värmlandsteaterns stora musikalupplevelse på Tempelriddaren.