Du är här:  START > Om Scalateatern > Ägarföreningar

Ägarföreningar

Scalateatern drivs av de ideella föreningarna Värmlandsteatern och Cabary. Båda föreningarna ligger bakom flertalet av produktionerna på Scalateatern.

Sedan Cabary och Värmlandsteatern startade sina verksamheter under 80-talet har drömmen om en egen teaterscen funnits. Båda föreningarna flyttade under många år runt och spelade på olika scener, mer eller mindre lämpade för teater och revy. I slutet av 80-talet började det spekuleras i vad man skulle kunna göra med tomma biografsalonger i Karlstad. Hade föreningarna en gemensam teaterscen kunde de spela större uppsättningar, ta emot gästspel, servera drink i pausen, erbjuda teatersupéer, företagspaket och tillhandahålla teaterpaket med hotell. Sagt och gjort, den 1 december 1992 efter två års planerande, projekterande, och bidragssökande kunde teatern öppnas med invigningsceremoni och Cabarys nyårsrevy.

Värmlandsteatern
Värmlandsteatern är en teaterförening som startades 1987 av en liten grupp teaterentusiaster i Karlstad. Flera av dessa är fortfarande aktiva inom föreningen och idag har Värmlandsteatern växt till över 300 ideella medlemmar. Genom medlemmarnas engagemang lyckas Värmlandsteatern år efter år leverera högkvalitativa teaterproduktioner på tre av Karlstads främsta teaterscener och Teaterskolan fortsätter att växa genom olika former av utbildning inom teaterområdet.

Läs mer om Värmlandsteatern på www.varmlandsteatern.se.

Kulturföreningen Cabary
1981 fick ett gäng eldsjälar för sig att de skulle starta en nyårsrevy i Karlstad. De var helt överens om att satsa på en ungdomlig revy med egen stil och modernare snitt. Ingredienserna musik, dans, sketch och sång skulle blandas och varvas och tillsammans bli en show som skulle passa så väl gamla som unga. Man tog sig namnet Cabary för att ge en känsla av en blandning av Cabare och revy. På nyårsafton 1981 hade man sin första premiär med det passande namnet ”Se’t om ni törs”. Nu har föreningen fyllt 30 år och varje år engagerar sig 70-80 medlemmar

Läs mer om Cabary på www.cabary.se.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 12.00

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 12.00

Tiderna gäller tillsvidare.
Var uppmärksam på förändringar.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS