Laddar Evenemang

YEAH! YEAH! YEAH!

18 maj,19:00

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows

I konsertföreställningen Yeah! Yeah! Yeah!, som spelat för 30 (!) fullsatta salonger på Göteborgs Stadsteater sedan 2021, vandrar Pepperland i The Beatles fotspår – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.

Pepperland är bandet från Göteborg som av The Beatles producent George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. Här tar de sex musikerna, tillsammans med skådespelaren Karin de Frumerie, med oss på en entusiastisk och rolig resa genom pophistoriens största framgångssaga och till en spännande brytningstid för ungdomskulturen.

Paul, George, John och Ringo skrev musikhistoria med sina banbrytande kompositioner och snickrade ihop runt 300 mästerverk under åren 1960–1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas. I Yeah! Yeah! Yeah! får 60-talsgenerationen drömma sig tillbaka och de yngre uppleva storheten i den musik som en gång skapades av genierna från Liverpool. Föreställningen har i skrivande stund spelat 30 slutsålda föreställningar för ca 15.000 besökare, främst på Göteborgs Stadsteater men man har också gjort en handfull gästspel i Västsverige!

Pepperland har tagit Beatles-världen med storm. Sedan i början på 1990-talet har bandet gästat den årliga”Beatleweek” i Liverpool och många andra minneskonserter otaliga gånger. De är alltid trogna originalutgivningarna; det ska helt enkelt låta som på skivorna. Med bredd i instrumentering – bla bleckblås – kan Beatles sena, mer orkestrala låtar göras förbluffande snyggt. (Låtar som Beatles aldrig själva spelade live)

Pepperland består av Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias ”Gian” Kündig, Stephen Sahlin och Per Umaerus. Den här gången förstärks bandet av Stefan Sporsén, känd bland annat från Augustifamiljen och Håkan Hellströms band. Dessutom medverkar bandets sjungande gäst, artisten och skådespelerskan Karin de Frumerie. Med sin humor, skärpa och strålande sång tar hon plats på scen som den sjunde Beatle’n.

Yeah! Yeah! Yeah! är en samproduktion av Pepperland och Göteborgs Stadsteater.

Produktion: Göteborgs Stadsteater
Manus: Ensemble och Sisela Lindblom under ledning av Per Umaerus
Idéspruta och regihjälp: Robert W Ljung
Musiker: Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias ”Gian” Kündig, Stephen Sahlin, Stefan Sporsén, Per Umaerus
Gäst: Karin de Frumerie
Kostymdesign: Hélène Otterbeck
Musik: The Beatles

”Det är spännande och otroligt skickligt genomfört …i en humoristisk akademisk ton”
Göteborgs-Posten

”Något som snuddar vid omdömen som ”episkt” och ”världsklass”
Kulturbloggen

”Pepperland kan sitt Beatles med emfas. Härligt att de också kan både underhålla och lära ut om bandets 60-åriga historia utan att det för en sekund känns daterat”
Kai Martin

Längd: ca 2,5 timme, inkl. paus
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

425,00kr