Du är här:  START > Biljetter & evenemang > WERMLAND BIG BAND – RIGMOR GUSTAFSSON – ANDREAS JONSSON

WERMLAND BIG BAND – RIGMOR GUSTAFSSON – ANDREAS JONSSON

”Wermland Big Band” FROM SWINGING JAZZ TO SHAKIN´ ROCK ’N’ ROLL – LIVE IN CONCERT – TOUR OF SPRING 2017 – SINATRA, ELLA FITZGERALD, RAY CHARLES, ELVIS –

Värmland gör nu ett rejält avtryck i storbandsvärlden genom att bilda ett EGET storband, finns många bra band i Värmland men nu har man alltså plockat ihop några av de vassaste musikerna för att ge sig ut på turnè & bjuda publiken på en rejäl musikupplevelse.

På sång är de inga mindre än…

Rigmor Gustafsson
är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för ”Close To You” hade ingen guldskiva delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund med albumet ”Varsamt”.

Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Hon har också blivit vald till årets Värmlänning och fått Thore Ehrling Stipendiet. I januari 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus och sedan hösten 2015 är hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola. Hon turnerar frekvent med egen kvartett i Europa men framträder också som gästartist i andra konstellationer. Förutom sina uppträdanden på olika konsertscener har hon gjort ett antal TV framträdanden, bl.a. på Nobelfesten, Kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen och nu senast i januari 2016 i På Spåret.

Att Rigmor Gustafsson är en av Sveriges bästa jazzsångerskor visste vi redan. Det som imponerar på nya skivan är låtskrivaren Gustafsson. Tillsammans med Ollie Olson och textförfattaren Tomas Bäcklund har hon komponerat nya låtar med ett sound som vore de hämtade ur The Great American Songbook” Måns Uggla NA 4/5

Andreas Jonsson
En av Sveriges främsta Sinatratolkare, Bördig från Brålanda/Dalsland är en sångare & musiker med stor musikalisk bredd som de senaste 6 åren sedan ”Sinatra Show-­?The Classics” haft stor framgång & gjort sig ett namn med sina olika produktioner, framförallt i Värmland men även runt om i Sverige. Har lirat ihop med artister som Ingvar Karlsson, Hasse Andersson, Linda Gail Lewis, mm! Fokus är alltid att det som händer på scenen är live & musik på riktigt som det ska vara, inget undantag denna gången då vi bjuds på en blandning av SINATRA, ELLA FITZGERALD, RAY CHARLES, ELVIS, mm!

Kapellmästare. Daniel Nolgård
Är pianist och storbandsledare. Som frilansande och ackompanjatör har man hört Daniel tillsammans med artister som Rigmor Gustavsson, Svante Thuresson, Jan Allan och Roffe Ericsson. Daniel har varit verksam som frilandsande gästledare för olika storband såsom Reykjavik big band på Island. Musikhögskolornas storband i Stockholm respektive Göteborg Bohuslän Big Band, Norrbotten big band m.fl. Daniels arrangemang för storband används av jazzartister som Arne Domnerus, Putte Wickman, Ulf Johansson m.fl. och sångare/sångerskor som Svante Thuresson, Deborah Brown, Meta Roos, Roger Pontare m.fl.

Varmt Välkomna till en afton av stor musikalisk glädje & bredd!

Längd ca 1.45h, ingen paus.
ANDREASJONSSONMUSIC.COM & RIGMORGUSTAFSSON.COM

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert
  • Första föreställningen fre 24 mar 2017
  • Sista föreställningen lör 1 apr 2017
  • Plats
  • Pris 380 kr

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS