Du är här:  START > Biljetter & evenemang > VIN & DELI PROVNINGAR

VIN & DELI PROVNINGAR

DENNA EVENTSIDA VISAR TYVÄRR F.N. FEL KLOCKSLAG, DETTA JOBBAR VI MED! KORREKT KLOCKSLAG VISAS PÅ TICKETMASTER.SE!

Amarone med MASI
Fredag kl. 15.00
Vi svenskar älskar denna fylliga, djupa och intensiva dryck och här i Sverige dricker vi mest Amarone i hela världen! Masi är den ledande producenten på Amarone och här ges chansen att prova vinerna som nått världsrykte. Detta gör vi till en bit Parmesan!
Presenteras av Anna Lampinen Sommelier och eventansvarig på VinUnic

Sydamerika på frammarsch
Fredag kl. 16.00
Provningen täcker in de grundläggande faktorer som spelar in när man kombinerar mat och dryck. Därifrån tar vi det ett Välkommen på en resa i tiden i Chile och Argentina fram till idag. Vi förflyttar oss även geografiskt både söder till norr, väster till öster och inte minst i altitud för att förstå varför vinerna är som de är idag. Vi lär oss dessa länders mycket spännande vinhistoria, provar viner på nationaldruvorna Carmenere (Chile) och Malbec (Argentina). Vi lär oss om dessa viners karaktäristika och vad man gärna äter till dem. En spännande introduktion av dessa vinländer som kanske inspirerar dig att följa med Dina Vingårdar på resa till Chile och Argentina, november 2019.
Presenteras av Janos Pataky, Sommelier och Vinguide

Champagne – världens mest omskrivna dryck
Fredag kl. 17.00
Vad betyder ordet champagne för dig? Kall, torr och gratis, festligheter, eller som Madame Lilly Bollinger myntade; ”Det finns alltid tillfälle att dricka Champagne.” Själv är jag en stor beundrare av denna dryck. Att efterfrågan har ökat är mycket spännande och vi i Sverige njuter mer och mer av dessa bubblor. Detta bubbel som bara får framställas i Frankrike och i departementet Champagne är unikt på grund av den gamla havsbotten som druvorna växer på och druvorna Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Låt oss prova några trevliga champagner tillsammans och kanske kommer vi alla att efter provningen hålla med Madame Bollinger.
Presenteras av Thomas Vinare

En resa till Spaniens okända vindistrikt
Fredag kl. 18.00
Ana Gresa och Lancel gästas av Ana Hernadez från Pago Los Balancines, en exklusiv vingård i sydvästra Spanien. Vingården ligger högt belägen mellan två bergskedjor, omgiven av kullar och olivträd där vinden tar sin väg från Atlanten till Medelhavet. Här gör man vin med omtanke och respekt för naturen och produktionen sker med varsam hand med de små detaljerna i åtanke. Resultatet får du ta del av under denna provning tillsammans med Ana & Ana.
Presenteras av Ana Gresa från Lancel & Ana Hernandez från Pago Los Balancines

En resa i södra Italien
Fredag kl. 19.00
Följ med Sofia på en resa i de oupptäckta delarna av Italien. Vi tar oss genom Sicilien, Sardinien, Apulien, Kampanien och Basilicata och provar viner från de lokalt odlade druvorna. Vi tar oss från fastland, öar och vulkaner och smakar på vinerna som odlats, vårdats och skördats här.
Presenteras av Sofia Ander

Det moderna Rioja – från fat till frukt
Lördag kl. 12.00
Har du någon gång hört begreppet ”modern Rioja”? Vi välkomnar dig till en provning där du får utforska hur vinerna från Spaniens främsta vindistrikt utvecklats under de senaste 30 åren. Med hjälp av banbrytande producenter som Bodegas Roda och Ramón Bilbao dyker vi ner i Tempranillodruvans mognad, Crianza, Reserva och vinproducenternas förflyttade fokus från fat till frukt. Vi garanterar en provning som utmanar din syn på Rioja!
Presenteras av Elin Joachimsson, sommelier och produktansvarig på Solera

Vårens och Sommarens Italienska viner, Vitt, Rött och Rosé
Lördag kl. 13.00
Nebbias vinprovning tar oss till fyra olika vindistrikt i Italien. Från Toscana där vinden Tramontana fläktar från Appennienerna, Piemonte där druvorna långsamt får mogna, Puglia med sina robusta och kraftfulla viner till Fruili där mycket vita viner produceras. Ulf guidar oss genom de olika områdena, druvorna och karaktärerna som dessa fyra distrikt kännetecknar.
Presenteras av Ulf Berglund, Nebbia Vinimport

Krispiga vita bergsviner
Lördag kl. 14.00
Om du någonsin tvivlat på att en odlingsplats kan ge karaktär åt ett vin rekommenderar vi en plats på denna provning. Vi tar oss till branta bergssluttningar med magra jordar och strålande sol i Österrikes Wachau och Kamptal, och till Italiens nordligaste distrikt Alto Adige. Härifrån kommer vita viner med stor finess av Riesling, Grüner Veltliner och Sauvignon Blanc. Genom nedslag hos producenterna Domäne Wachau, Schloss Gobelsburg och Cantina Terlano får vi lära oss om bergsterroir, olika stilar av Grüner Veltliner och Riesling, och inte minst testa ett unikt uttryck för
Sauvignon Blanc.
Presenteras av Elin Joachimsson, sommelier och produktansvarig på Solera

Ekologiskt och annat vin
Lördag kl. 15.00
Ekologiskt vin, naturvin, konventionellt vin, det finns nu många nya begrepp och odlingsmetoder att lära sig och hålla reda på. Vad är vad och varför? Anna Sundin på Terrific Wines kan detta och är vår guide i djungeln av nya definitioner inom vinvärlden. Vi provar fyra kvalitetsviner inom begreppen och till det ett referensvin.
Presenteras av Anna Sundin Terrific Wines

En runda i Rhône – med E. Guigals fantastiska viner
Lördag kl. 16.00
Inga andra vinproducenter har fått fler 100-poängare än E. Guigal! De kallas välförtjänt för ”Kejsarna i Rhône” och levererar toppviner från hela Côtes Du Rhône, Crozes-Hermitage, Hermitage och Châteauneuf-du-Pape och vi kommer att prova dessa områdestypiska viner. Välkomna till en runda i Rhône!
Presenteras av Anna Lampinen Vinunic

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre
  • Första föreställningen fre 15 feb 2019
  • Sista föreställningen lör 16 feb 2019
  • Plats KARLSTAD CCC
  • Pris 170-225kr
  • Ålder 20

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS