Du är här:  START > Biljetter & evenemang > TUSEN BITAR

TUSEN BITAR

I vår finns det åter chans att höra Björn Afzelius mest älskade sånger på scen under Sverigeturnén ”Tusen bitar – en konsert med sånger om kärlek och orättvisor av Björn Afzelius”.

Turnén är en hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister, sammansatt av musikerna som i många år kuskade Skandinavien runt tillsammans med honom.

Med sånger som ”Sång till friheten”, ”Tusen bitar”, ”Juanita”, ”Exil” och ”Till min kära” blev Björn Afzelius den tveklöst mest framgångsrika samhällskritiska artisten i sin generation. Han var vänstersångaren som nådde ut bredare än någon annan ”proggare” genom att skriva sånger som till och med dansbanden spelade.

Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, toppattraktion på Roskildefestivalen och otaliga turnéer var bevis på framgångarna innan cancern i början av 1999 tog hans liv redan som 52-åring.

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som bland annat var medlem i Motvind och turnerade med Ulf Lundell innan han därefter spelade med Björn i 15 år.

– I januari 2007 skulle Björn ha fyllt 60 år. Vi musiker i hans kompband Globetrotters återbildades för en konsert i Köpenhamn och tyckte att det var vansinnigt roligt att spela alla dessa underbara låtar, berättar Olle Nyberg.

Ett av skälen till att tiden kändes rätt att än en gång ta Björns musik ut i landet är förstås att Magnus Gerttens och Stefans Bergs uppmärksammade dokumentärfilm ”Tusen bitar” åter har ökat intresset för Björn och hans musik.

– Dessutom har tiden och samhällsklimatet knappast minskat aktualiteten i hans sånger. Tvärtom, de känns på många sätt mer aktuella än någonsin, menar Olle Nyberg.

Konserten kommer att varva musik med anekdoter och rock’n’roll-ös med mer finstämda akustiska partier. Bandet består av Göran ”Guran” Blomgren på sång och gitarr, Patrik Lundström (gitarr/sång), Mats ”Mackan” Englund (bas/sång), samt de två Globetrottersmedlemmarna Olle Nyberg (klaviatur) och Per Melin (trummor).

Längd ca 1,40 utan paus

Välkommen till Scalateatern!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS