Du är här:  START > Biljetter & evenemang > TRANS(E)ICION – SOMOS DANCE COMPANY

TRANS(E)ICION – SOMOS DANCE COMPANY

Fyra briljanta kubanska och svenska dansare möts i en unik föreställning som mixar traditionell afrokubansk dans med hip hop, popping och house. Traditionella kubanska transtekniker möter klubbvärldens repetitiva form när dansarna gestaltar vårt behov av att komma i kontakt med något som är större än oss själva. Något kollektivt, intimt och samtidigt individuellt. 
Du kanske har upplevt det någon gång, den där känslan? På en konsert eller på dansgolvet, när många individers personliga upplevelse går upp i en intensiv förnimmelse av gemenskap. Och ni går ut med den mäktiga känslan av att vara en grupp som har upplevt något unikt tillsammans. Trans[e]ición!

Musiken i föreställningen är specialkomponerad av Neva Deelay, med bidrag från producenterna Johan Söderberg och Axel Boman, ljudbilden är inspirerad av den elektroniska klubbscenen, med inslag av afrokubansk musiktradition.

Kompaniet SOMOS grundades på Kuba 2012 av den svenska dansaren och koreografen Lisa Janbell. Trans[e]ición, som är kompaniets tredje produktion, hade premiär i februari 2015 i Havanna och spelade sedan för utsålda hus i Havanna, Stockholm, Göteborg och Uppsala.
Alla SOMOS produktioner utvecklas utifrån ett manifest och tar fasta på vår konstanta relation till varandra. Det jag gör påverkar dig som står bredvid. Det jag säger och gör har alltid en följd. I tider när fördomar frodas i brist på kunskap och erfarenhet av det ”andra”, är det viktigt att se helheten och inse att våra olikheter är en styrka och jag är för att vi är, SOMOS!


Längd: 1 tim

Välkommen till Scalateatern!

foto: Stig-Magnus Thorsén

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS