Du är här:  START > Privat: Biljetter & evenemang > Konsert > SYLVIA VRETHAMMAR

SYLVIA VRETHAMMAR

DENNA EVENTSIDA VISAR TYVÄRR F.N. FEL KLOCKSLAG, DETTA JOBBAR VI MED! KORREKT KLOCKSLAG VISAS PÅ TICKETMASTER.SE!

50 år i musikens underbara värld – Sylvia Vrethammar ”The girl from Uddevalla” släpper nytt album den 30/8 och jubilerar med konsert på Östraboteatern den 5 oktober.

Det är inte bara för att det är ett halvt sekel sedan hennes första TV-show ”Sylvia 24” visades (1 september 1969) som Sylvia Vrethammar tillsammans med Studiefrämjandet nu bjuder in till konsert på Östraboteatern i Uddevalla den 5 oktober 2019. Mer det faktum att musiken fortfarande står i fokus i hennes liv. Den 30 aug släpper hon ett nytt album som får titeln ”VORTEX”, Jubileumskonserterna som fått namnet ”Jazz, Pop, Brasil” knyter an till det förflutna men med tyngdpunkt på aktuell repertoar – det blir också första turnén där material från VORTEX framförs live. Albumet ”The girl from Uddevalla” släpptes den 24 mars 2017 och det är nog ingen vågad gissning att det blir material både från den och tidigare skivor när Sylvia nu besöker sin födelsestad.

Musiker: Klas Lindquist – Sax. Joel Lyssarides – Piano. Erik Söderlind – Gitarr. Mads Vinding – Bas. Aage Tanggard – Trummor

Redan 1967 började Sylvia Vrethammar att sjunga i Rune Öfwermans trio och året därpå gjorde hon TV-debut. 1969 spelade hon in sin första LP, Tycker om dej, som blev en stor framgång. Lennart Hyland fick upp ögonen för Sylvia Vrethammar efter att ha sett henne i TV och 1970 var hon värdinna i hans populära TV-program Hylands hörna. Samma år uppträdde Sylvia Vrethammar på den internationella sångfestivalen i Rio de Janeiro. 1973 spelade hon in låten Eviva España som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien.

2012 medverkade Sylvia Vrethammar i den tredje säsongen av TV4-programmet Så mycket bättre. Musiken fortsätter att stå i fokus i hennes liv.
Att Sylvia Vrethammar valt att hålla jubileumskonserten i just Grünewaldsalen på Konserthuset är ingen slump. Förutom att hon själv föredrar konsertlokalen som miljö för att möta sin publik framför krogmiljön så är det också platsen där hon redan den 24 april 1961 hade en konsert, som elev från Richard Anderssons musikskola.

– Det gäller bara att upptäcka det och låta de olika musikvärldarna inspirera varandra och genom mig inte bara mötas utan också skapa ett nytt sammanhang. Denna förkärlek jag har för gränsöverskridande musik kommer visa sig än mer tydligt på den här konserten som fått titeln ’Jazz, Pop, Brasil’.”

Längd: Ingen uppgift ännu.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080.

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert
  • Datum lör 5 okt 2019
  • Plats Östraboteatern
  • Pris 405 kr

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 12.00

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 12.00

Tiderna gäller tillsvidare.
Var uppmärksam på förändringar.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS