Du är här:  START > Biljetter & evenemang > SVEN-BERTIL TAUBE & GÖRAN FRISTORP – I SÄLLSKAP MED VISORNAS MÄSTARE

SVEN-BERTIL TAUBE & GÖRAN FRISTORP – I SÄLLSKAP MED VISORNAS MÄSTARE

Succén fortsätter, ”I sällskap med visornas mästare” Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp, ack. Curt-Eric Holmquist
Hammarö kammarkör under ledning av Anna Nilsson Lindgren

Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp är två mycket välkända och synnerligen uppskattade artister i Norden. Deras konserter tillsammans är en stor publiksuccé och det blir en fortsättning under 2015. Med Sven-Bertil Taubes personliga tolkningar av Evert Taubes alster och Göran Fristorps gitarrvirtuositet och intensitet skapar de vismagi. Det blir konserter med mycket värme och glädje tillsammans med pianisten Curt-Eric Holmquist.

Sven-Bertil Taube är sedan flera år Sveriges store vissångare och estradör. Hans många inspelningar till orkesterarrangemang av barndomsvännen Ulf Björlin revolutionerade svensk viskonst i slutet av 1950-talet. Han har framgångsrikt tolkat poeter som bland annat Carl Michael Bellman, Nils Ferlin, Leo Ferré, Lars Forssell, Ulf Peder Olrog, Mikis Theodorakis och inte minst Evert Taube. Sven-Bertil Taube har en omfattande karriär inom teater, film och musik och är fortfarande mycket efterfrågad på både scen och film där han prisas såväl nationellt som internationellt. I november 2014 kom nya CD:n ”Hommage”, en hyllning hans vänner. Sven-Bertil Taube tilldelades ”Årets hederspris” vid Grammisgalan 2014.

Göran Fristorp är en visornas man i den svenska musikvärlden, med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Under karriären har Göran Fristorp gett ut 23 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbetat med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och – Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Nordens mest skickligaste gitarrister på klassisk gitarr och anses av många vara vår främste vissångare. I november 2013 kom ”Klassisk Fristorp”, CD inspelad med Norska Radions Symfoniorkester.

Curt-Eric Holmquist har gjort sig känd som pianist och kapellmästare genom en rad program i TV, bl. a. Gomorron Sverige och Lotta på Liseberg . Han har varit dirigent i såväl den svenska Melodifestivalen som Eurovision Song Contest. 1966 var Curt-Eric Holmquist med och bildade dansbandet Curt Haagers och i 12 år teatermusiker i Hagges revy på Lisebergsteatern.

”Helt magisk kväll med Taube och Fristorp”
Jönköpings-Posten 2014

”I goda visors sällskap”
Gefle Dagblad 2014

1h45min, ingen paus

Välkommen till Sundstaaulan!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS