Du är här:  START > Biljetter & evenemang > MIKAEL RICKFORS & LALLA HANSSON

MIKAEL RICKFORS & LALLA HANSSON

Poplegenden Lalla Hansson har haft stora framgångar med hits som Anna och mej och Dagny och har medverkat i grupperna Fabulous Four samt Idolerna. Lalla Hansson är en av de mest flitiga medarbetarna som finns i den svenska, musikaliska, vingården. Inte nog med att karl´n fortfarande avverkar några hundra gig om året. Han har sannerligen satt sitt bomärke på vår inhemska skivutgivning. Han har en fantastisk förmåga att skriva texter vilka berättar en liten historia. Berättelsen om hur Lalla tappar korv och mos på sina nya skor tillsammans med Anneli är en liten pärla. Den 8:e februari kommer han tillsammans med Mikael Rickfors till Karlstad för en dubbelkonsert på Scalateatern.

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grov röst med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.
1971 ersatte Mikael sångaren Allan Clarke i The Hollies. Han blev upptäckt av Tony Hicks under en av deras Skandinavien turnéer när Mikael spelade med Bamboo. Han sjöng på The Hollies hitsingel, ’The Baby’, som nådde 26:e plats på de brittiska listorna. Som deras nya medlem producerade Mikael ett annat sound för The Hollies på albumen ’Romany’ och ’Out On The Road’.
1973 lämnade han The Hollies och fick en framgångsrik solo karriär. Mikaels låtar har blivit inspelade av många artister under åren. Percy Sledge, Cindy Lauper, Jim Capaldi, Richie Havens, Carlos Santana och självklart The Hollies för att nämna några få. 1988 släppte han sitt album ’Vingar’ som blev en otrolig succé och säljer fortfarande bra i Sveriges skivbutiker.
1990 gaddade sig Mikael ihop med andra svenska artister för att forma bandet Grymlings. De bestod av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogerfeldt och Mikael. Alla låtarna på deras debut album ’Grymlings’ sjöngs på svenska. Albumet blev en stor succé och sålde platina. ’Grymlings’ var namnet på Mikaels bondgård på Gotland där han levde en tid. Den 8:e februari kommer han tillsammans med Lalla Hansson till Karlstad för en dubbelkonsert på scalateatern.

Lalla börjar med en timmas show, därefter en 30-minuters kaffepaus/bensträckare och sedan avslutar Rickfors med cirka en timmas konsert.

Välkommen till Scalateatern!


Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS