Du är här:  START > Biljetter & evenemang > MARKUS KRUNEGÅRD + HURULA

MARKUS KRUNEGÅRD + HURULA

Med den hyllade skivan ”Rastlöst blod” i bagaget kommer Krunegård för ett besök till Karlstad och Nöjesfabriken. Samma kväll står även umeåsonen Robert Hurula på scen. Två härligt intensiva spelningar väntas.

Det har nu gått sex år sedan Markus Krunegård klev från ett rampljus till ett annat; hans band Laakso var ett etablerat band, prisat och med en hängiven fanskara, när han bestämde sig att för att släppa ett album under eget namn. Under sin karriär har Krunegård nominerats till både Rockbjörnen, Grammis och P3-Guld (där han vann för singeln ”Jag är en vampyr”).

När Krunegård släppte ”Rastlöst blod” tidigare i sommar kom en våg av välförtjänta superlativ; ”Han får varje rad att stå i centrum. Samtidigt viker musiken aldrig från textens sida. Tillsammans drar de fram som ett gäng på stan.” Kristin Lundell, Aftonbladet

Singeln ”Du stör dig hårt på mig” är en dänga som redan etsat sig in i den svenska pophistorien. Skivan är producerad tillsammans med Jari Hapalainen (Eldkvarn) och Patrik Berger (Lana Del Rey, Robyn, Icona Pop).
I somras har Krunegård gjort några få exklusiva spelningar på Bråvallafestivalen och Way Out West och nu pågår uppladdningen för den stora höstturnén med 20 konserter runt om i landet. Första stoppet blir på Gröna Lunds stora scen i Stockholm den 19 september.

HURULA

Hurulas första singeln ”Sluta Deppa Mig” släpptes 22:a januari. Hurula är född och uppvuxen i Luleå för att sedan flytta till Umeå och där bli en del av stadens musikscen.
Hurula har tidigare spelat i bl.a. the Vicious, Regulations och senast Masshysteri som släppte två lysande album i slutet av 00-talet på Ny våg i Sverige och Feral Ward i USA. Masshysteri slog igenom språkbarriären och turnérade trots låtar på Svenska både i Europa och USA men efter två intensiva år imploderade bandet.
Sedan dess har Robert Hurula lämnat Umeå för Stockholm och bytt ut bandgemenskapen mot att skapa i eget namn. Solodebuten är inspelad tillsammans med Måns Lundberg som även producerade Masshysteris sista album och nu senast Håkan Hellströms ”Det kommer aldrig vara över för mig”. Solodebuten är ett slag i ny riktning för Hurula, obeveklig rock på svenska, fri från trender och måsten.

Biljetter säljs över disk på Scalateatern.

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert
  • Datum fre 21 Nov 2014
  • Plats Nöjesfabriken, Karlstad
  • Pris 215 kr
  • Ålder 18 år vid förköp, 20 i dörren

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS