Laddar Evenemang

MAIA HIRASAWA

15 april,19:00

Support: I’m Kingfisher

Maia Hirasawa
Med sin egensinniga röst och melodiska låtar har Maia Hirasawa sedan debuten varit en självklar del av det svenska – och japanska – musiklivet, som artist, låtskrivare och producent.
Låten ”Äntligen” har spelats frekvent på radio och hon är högaktuell med sitt nya album – If This Is the End It Sure Is a Beautiful One.
Den 14 april kommer hon äntligen till Karlstad och Scalateaterns scen.

Maia Hirasawa slog igenom med albumet ”Though I’m Just Me” 2007 och med låtar som ”And I found this Boy” och ”The Worrying kind”. Sedan debuten för 13 år sedan har hon hunnit släppa sex album i Sverige och har också en gedigen karriär i sin fars hemland Japan, där hon fått flera stora hits. Hon har under dessa år skrivit musik på svenska, japanska och engelska och producerat många av sina album själv. Hon är också en flitig kompositör till film, tv-serier och reklamfilm i just Japan.

I’m Kingfisher
Thomas Jonsson är tillbaka med sitt femte album som I’m Kingfisher med titeln Glue
Du har sett det komma. Varje skiva mer metodiskt genomarbetad och originell än den närmast föregående. Allt fler som snackar och skriver om honom och därutöver allt oftare i hyllande ordalag – till exempel belönades han 2021 med Manifestpriset i singer/songwriter-kategorin. En tilltagande parad av spännande och namnstarka samarbeten. Det faktum att Sveriges Radios spellistor har börjat plocka upp hans låtar, som fallet var i fjol med singeln ”The Pain of Happiness” från filmen Comedy Queen, vars musik för övrigt är nominerad till en Guldbagge. Och så nu Glue, ett album som från början till slut håller ihop – och då inte bara tack vare titeln. Ett ambitiöst och stämningsladdat album där I’m Kingfisher verkligen blommar ut, ja bitvis rentav stöper om sitt uttryck till något annat än vad vi är vana vid.
I tjugo års tid har Thomas Jonsson – först som Thomas Denver Jonsson, sedan 2010 under aliaset I’m Kingfisher – varit en av Sveriges största talanger i gränslandet mellan singer-songwriter, folk, americana, country och värmländskt vemod.

I’m Kingfisher: 19:00
Maia Hirasawa: 19:30
Ingen paus, slut ca 20:30

Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

325,00kr