Du är här:  START > Biljetter & evenemang > FREDA´ – LIVE PÅ INNERGÅRDEN

FREDA´ – LIVE PÅ INNERGÅRDEN

Freda’, bandet som genom åren byggt en fantastisk låtskatt och bland annat gett oss oförglömliga låtar som, ”I en annan del av världen”, ”Vindarna”, ”Det måste gå” och ”Allt man önska sig”, är tillbaka på allvar med det nya albumet ”Beväpna dig med tanken”. I vår åker bandet ut på vägarna med nya såväl som gamla klassiker i bagaget.

Ryktet om Gnosjöbandet nådde redan tidigt utanför Småland och redan vid albumdebuten 1984, med “En människa”, hade man upptäckts av landets musikmedia. Men det tog till 1986 och singeln “Vindarna” innan bandet omfamnades av den breda pop-publiken. Låten låg länge överst på Sommartoppen före band som Eurythmics, Genesis och Roxette. ”Vindarna” etablerade Freda’ som ett av de största och mest populära banden i Sverige i modern tid.

Efter massiva framgångar med platinabelönade albumet ”Tusen Eldar” fick bandet 1988 en Grammis för ”Årets Religiöst” Gruppen vägrade dock ta emot den och året efter var kategorin struken. 1990 fick de återigen en Grammis, denna gång för albumet ”Undan för Undan”.
1993 bestämde sig bandet för att ta en paus, en paus som blev betydligt längre än planerat efter att Uno 1994 fått ett omedelbart sologenombrott med sin första egna platta. 2009 återförenades bandet och 2010 släppte de återföreningsplatta ”Ett mysterium”.

I november släppte Freda’ sitt senaste alster ”Beväpna dig med tanken”. Det är fortfarande samma udda musik för den breda massan och trots att det har gått 30 år så känns det fortfarande som Freda’.

18 år vid förköp, 20 år i dörren. Legitimation krävs vid inpassering.

Välkommen till Nöjesfabriken!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS