Du är här:  START > Biljetter & evenemang > DOUG SEEGERS MED BAND

DOUG SEEGERS MED BAND

Historien om Doug Seegers är en askungesaga eller varför inte säga som det är, ett mindre mirakel. Hemma i Nashville går Doug fortfarande till kompisarna på härberget och äter och hänger med polarna. Där skriver han en låt eller två och sjunger sina sånger som han gjort varje dag de senaste åren. På andra sidan Atlanten, här i Sverige, ligger Doug etta på Ituneslistan och är den hetaste Americana/Country artisten på väldigt, väldigt länge! På fyra dagar har videon på Youtube där han tillsammans med Jill Johnson och Magnus Carlsson sjunger sin sång ”I Go Dow To The River” setts av nästan 100 000 människor. Rootsy Live är så klart ärade att få vara med och förvalta denna askungesaga till turnéer och konserter, där Doug får möta sina nya svenska fans.

”Jills Veranda” har gett den musik jag älskar och arbetar för mer uppmärksamhet än jag någonsin kunnat tro. Programmet och människors reaktioner om det har varit överväldigande. Att sedan Doug Seegers skulle dyka upp… Hela succén byggde upp mot det på något sätt. Doug är en fantastisk sångare och en känslig diamant. Sången ”Going Down To The River” är i klass med idag geniförklarade Townes Van Zandt och Gram Parsons finaste stunder. Båda hopplöst förbisedda när de levde men odödliga efter dom gått bort. Tack Jill, för att vi får vara med att ge Doug chansen medan han fortfarande är vid liv ”.

Det finns ännu ingen biografi över Doug. Hela Dougs story känns som lite som filmen ”A Love Song For Bobby Long”, fast med ett riktigt svulstigt Hollywoodslut. Det han berättar över en dålig telefonlinje är att han spelat hela sitt liv men att livet ville annat med honom. Han berättar häpnadsväckande historier från ett liv hela tiden mer eller mindre på gatan. Jag förstår att han är från New York och han bott på flera ställen över USA. Han har alltid sjungit och skrivit låtar. Som ingen egentligen hört. Jag rycker till när han helt plötsligt berättar att hans gitarrist när han för 30 år sedan bodde i Austin och spelade under artistnamnet ”The Drifter” idag är en känd gitarrist och producent i Nashville. När Doug berätter att hans gitarrist var ”mr. americana himself”, den mer eller mindre helgonförklarade Buddy Miller blir jag stum. Cirkeln känns sluten.

Egen mat och dryck får ej medtagas.

Välkommen till Café August!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert, Underhållning
  • Första föreställningen ons 15 jul 2015
  • Sista föreställningen tor 16 jul 2015
  • Plats Café August, Karlstad
  • Pris 425 kr
  • Ålder Barn 0-12 år går in gratis!

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad

KARTLÄNK - GOOGLE MAPS