Du är här: 

Packmopedsturnén 2014

Packmopedsturnén 2014

Artisterna i år är: Göran Samuelsson, Tina Ahlin, Kajsa Grytt, Jack Vreeswijk och Sofia Karlsson.

Egen mat och dryck får ej medtagas

25/7 Västra Ämtervik Kyrka
Västra Ämterviks kyrka är en vacker stenkyrka från början av 1800-talet. Vid platsen fanns tidigare en träkyrka som byggdes 1672 men brann ned 1815.
Spelningen är inuti kyrkan och kapaciteten är ca 300 personer.

26/7 Glava Glasbruk
Glava Glasbruk ligger vid sjön Stora Gla. Orten byggdes upp kring företaget Glava Glasbruk, som startade sin produktion av fönsterglas 1859. På höjden av sin historia stod Glava Glasbruk för 38% av Sveriges fönsterglastillverkning och var därmed störst i Sverige. Fönsterglasfabriken lades ned 1939. Numera tillverkas glaskonst på glasbruket och det är även ett museum. Konserter har spelats inuti glasbruket men Packmopedsturnéspelningen är utomhus.
Medarrangör: Föreningen Bruksgården

27/7 Sillerud Hembygdsgård
Hembygdsgården är en timrad, rödmålad byggnad med stående brädfodring. Byggnaden uppfördes 1812. År 1947 flyttades den till Svensbyn i samma socken. Den andra våningen tillbyggdes 1858. Förutom huvudbyggnaden finns loge och lador från Egenäs och visthusbod från Häljebyn samt torparstuga från Silleruds Prästgård. Här finns också en nybyggd scen.
Spelningen äger rum utomhus.

28/7 Kulturmagasinet i Åmål
Kulturmagasinet är Åmåls äldsta och nyaste scen. I den före detta Gamla Kyrkan från 1669 finns en levande kulturarena med plats för kulturyttringar i alla dess slag. Visionen är en ständigt vibrerande plats fylld av mångsidig kultur.
Medarrangör: Åmål’s Blues Fest
Denna spelning är inomhus och kapaciteten är ca 400 personer.

29/7 Silvénska Villan, Säffle
Kulturhuset Silvénska villan är en idéell förening som i sin tur består av ett antal olika föreningar. Många konstutställningar, hantverksmässor, vis- och jazzaftnar, konserter och julbord har anordnats i Silvénska villan under åren. Mer och mer har villan kommit att användas för kurser och konferenser samt möten och sammanträden av olika slag med politiska och idéella föreningar.
Denna spelning är utomhus i Silvénska villans trädgård.

30/7 Sliperiet i Borgvik, Grums
Sliperiet är ett modernt kulturhus och konsthall på den värmländska landsbygden. Sliperiet är 1500 kvadratmeter du bär med dig som ett minne för livet.
Borgviks historia sträcker sig lika långt tillbaka som hela Värmlands, det sägs nämligen att området kring Borgvik och sjön Värmeln är Värmlands vagga. Här bodde ”värmare” i vad som kallades Värmarnas land, sedermera Värmland. Forsen utnyttjades av kvarnar redan på 1300-talet och Borgvik utvecklades i århundraden till att senare bli en av Värmlands största järnbruk.

31/7 Hembygdsgården Kil
Stora Kils hembygdsgård ligger naturskönt och nära många kulturminnen. I hembygdsgården finns samlingar av möbler och husgeråd från de gamla bondehemmen. Mangårdsbyggnaden är en tvåvånings enkelstuga av den typ som en gång allmänt användes i bygden.
Spelningen hålls utomhus.
Vägbeskrivning: Strax norr om Kils centrum, skyltat från väg 715.

1/8 & 2/8 Café August, Karlstad
Café August ligger vackert vid Kanikenäset i Karlstad.
Konserten kommer att hållas utomhus.

3/8 Kristinehamns, Hembygdsgård
Norrgårdens café är ett rött hus med vita knutar från 1800-talet. I området finns en park, träd och Vassgårdaälven. På området finns också gårdar och kvarn från 1700-talet. Konserten hålls utomhus.

4/8 Strandparken i Storfors
Strandparken vid Mögsjön strand i nordöstra Storfors, bakom Vargbroskolan, har potential att bli ett av Storfors allra finaste naturområden i centrum. Parken ligger nära centrala Storfors och busslinga finns endast 100 meter från parken. Genom parken, längs Mögsjön strand, slingrar sig den nyligen anlagda gång- och cykelvägen. Strandparken är just nu under uppbyggnad och kommer att invigas i samband med Packmopedsturnén den 4 augusti 2014. I parken räknar vi med att cirka 2500 personer ryms utan att det blir trångt.

5/8 Restaurang Cornelis i Grythyttan
Grythyttan ligger mellan sjöarna Torrvarpen och Sör-Älgen. Det var i Grythyttan som TV-serien Kråkguldet spelades in.
Cornelis är ett museum och en restaurang i en och samma lokal mitt på torget i Grythyttan. Här finns minnen av Cornelis Vreeswijk samlade och hans musik ljuder i högtalarna. Låna gärna gitarren som hänger på väggen och sjung en sång och avsluta med middag i denna fantastiska miljö. ?Konserten hålls ute på torget.

6/8 Gamla Kraftstationen Deje

7/8 Uddeholmsladan
Uddeholmsladan ska vara ett levande kultur- och friluftscentrum i en levande landsbygd. Det ska också vara ett skyltfönster för närproducerat och ekologiskt och visa möjligheter till återbruk i ett hållbart samhälle

8/8 Sillegården, Västra Ämtervik
På Sillegården kan du se intressant konst och dricka kaffe med hembakat på verandan. Njut av det värmländska köket i den vackra matsalen i fornnordisk stil. Sov i gammaldags charmiga rum och njut av frukost med sjöutsikt!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert
  • Första föreställningen fre 25 Jul 2014
  • Sista föreställningen fre 8 Aug 2014
  • Plats
  • Pris 395kr

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad