Du är här: 

P-Floyd

Scalatateatern välkomnar P-Floyd!
Fredag 14/3 2014 kl 19.30

”Kultförklarade P-Floyd på storslagen vårturné”

Hyllningsbandet P-Floyd har gjort en storartad resa från de omtalade festivalerna i en lada i Dalarna på 90-talet till de senaste årens utsålda turnéer över hela Norden. Bandet har vunnit kultstatus genom sina storslagna scenshower med uppfinningsrika och nyskapande versioner av Pink Floyds klassiska låtar. Pressen har beskrivit konserterna som ”världsklass” (Sundsvalls Tidning) och ”värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker” (Norrköpings Tidningar). I vår är det dags igen för stor turné! Premiären äger rum i Göteborg den 1 mars 2014 och sedan fortsätter P-Floyd till bland annat Stockholm, Karlstad och Luleå.

Den kommande vårturnén är en av de största som bandet genomfört sedan de började som ett stilsäkert hyllningsband till Pink Floyd på en restaurang i Falun för 20 år sedan. Sedan dess har P-Floyd gjort sig kända för sina fantasifulla tributes och storslagna scenshower.

– Det kommer naturligtvis att vara påkostat, det är det alltid. Vi försöker alltid att göra vårt bästa, säger P-Floyds kapellmästare Jan Stumsner.

P-Floyd
Historien om P-Floyd börjar 1993 med några spelningar på restaurangen Rådhusgården i Falun. Det blev en omedelbar succé och snart spred sig ryktet om det nya stilsäkra hyllningsbandet, helt och hållet tillägnat Pink Floyd. Spelningarna flyttades till en lokal kallad ”Ladan” i byn Skog i Dalarna och en helg varje år arrangerade bandet en Pink Floyd-festival som lockade uppåt 1000 personer per dag.

P-Floyds signum blev att med nya idéer och personliga tolkningar skapa nya versioner av Pink Floyds klassiska låtar och att alltid ge påkostade konserter som bjuder publiken på något extra både ljud- och ljusmässigt.

I mitten av 00-talet gjorde P-Floyd flera legendariska spelningar på Dalhallas magnifika scen som fortfarande är några av de mest påkostade som gjorts på konsertlokalen. Bandet begav sig också ut på Sverigeturnéer som hyllades i media med omdömen som ”tributeshow i världsklass” (Sundsvalls Tidning) och ”värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker” (Norrköpings Tidningar). 2007 sände SVT både en dokumentär om P-Floyd och en liveinspelning från en av deras omtalade konserter från Dalhalla.

P-Floyd har släppt två live-inspelningar på dvd, två live-skivor och våren 2014 gör bandet inte bara en av sina största turnéer någonsin, de släpper även sin första studioplatta.

P-Floyds nuvarande medlemmar:
Jan Stumsner, gitarr
Hans Lundin, sång och gitarr
Mats Nilsson, keyboard och sång
Håkan Norlin, keyboard
Peter Holmstedt, bas
Klas Anderhell, trummor
Thomas Alm – saxofoner
Marica Lindé – kör
Eleonor Ågeryd – kör”

Pressröster om P-Floyd:
”Än brinner Pink Floyds låga”
/VLT

”Magnifikt av P-Floyd”
/Norrländska Socialdemokraten.

”Storslagen Pink Floyd-tribute”
/Norrbottens Kuriren.

”P-Floyd tog publiken med storm”
/NWT

”Bättre än originalet?”
/Karlskoga Kuriren

”Effektmaximerad hyllning”
/Dalarnas Tidningar

”Tributeshow i världsklass”
/Sundsvalls Tidning

”Värmande och glädjefyllt av överjävliga musiker”
/Norrköpings Tidningar

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad