Du är här: 

Othello

Ett klassiskt ödesdrama om kärlek, svartsjuka och svek.

Othello är Mr Perfect och har allt: ett kärleksfullt äktenskap, en kometkarriär, schyssta vänner och lojala kollegor. Tills han råkar befordra fel person. Jago blir åsidosatt och vill hämnas genom att förstöra Othellos perfekta liv. Han börjar sprida ett rykte…

Shakespeares klassiska drama turnerar under hösten 2011 i en ny uppsättning med Riksteatern. Det evigt aktuella passionsdramat ställer de stora frågorna om var gränsen går mellan kärlek och hat och om en människa ska dömas efter sina intentioner eller efter sina handlingar.

Den thrillerliknande formen gör pjäsen till ett av Shakespeares mest spännande och tillgängliga dramer. Handlingen är förflyttat till nutid, någonstans i mellanöstern. Vi kommer att få se en modern föreställning som, trots att historien skrevs för 400 år sedan, är högaktuell även idag.

För regi står Dritëro Kasapi som med internationell erfarenhet, med uppsättningar på Balkan, Storbritannien och Tyskland, nu flyttar Shakespeares klassiska drama till vår moderna samtid. I Sverige har han tidigare bl.a. regisserat Enron på Örebro Länsteater, En Midsommarnattsdröm på Uppsala Stadsteater och den hyllade Mot väggen på Riksteatern.

Som Othello ser vi Francisco Sobrado som bl.a. medverkat i filmen Den osynlige och teveserien Oskyldigt dömd och i bl.a. Moskva 7 oktober, Hamlet och Allt om min mamma på Stockholms Stadsteater.

2,30 inkl. paus

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad