Du är här: 

Mattias Pérez med vänner

Mattias Pérez är verksam musiker och bosatt i Karlstad. Med gitarren som instrument och den svenska folkmusiken som sin bas så har han under många år turnerat världen över och samarbetat med folkmusiker från diverse olika länder och kulturer.

Ikväll får ni höra honom framföra hans nykomponerade musik tillsammans med hans medmusiker Rishab Prasanna från Indien, som spelar Bansuri-flöjt och Laima Jansone från Lettland, som spelar det lettiska harpliknande instrumentet Kokle. Dem har i detta unika möte förenat varandras olika musikaliska personligheter där de med rötter i traditionsmusik från respektive land, skapar helt ny musik i gränslandet mellan komposition/improvisation, traditionellt/nyskapande.

Ikväll blir det också skivsläpp på nya skivan EAST, där musiken de framför under kvällen finns inspelad. Missa inte detta spännande möte. Varmt Välkomna!!!

Mattias arbetar dels som lärare vid Musikhögskolan Ingesund och dels som musiker i diverse olika projekt och grupper som t.ex. Outhouse Allstars, MP3-Mattias Pérez Trio, Crane Dance Trio, och som gitarrist till folksångerskor som Malin Foxdal och Ulrika Bodén. Han har också medverkat på många av Västanå Teaters uppsättningar i Sunne med föreställningar som t.ex: En Midsommarnattsdröm, Peer Gynt, En Herrgårdsägen, Trollflöjten m.fl. Förutom turnéer runt om i Europa, så har Mattias också spelat i länder som Australien, Uganda, Chile, USA, Indien och Nepal och efter att ha medverkat på över 20 olika skivproduktioner, nu senast på Grammisvinnande skivor i Norge och Danmark, så blir kvällens skivsläpp av skivan ”EAST” hans första egna skivprojekt med egenskrivet material.

Laima Jansone ñ kokle (Lettland)
Laima spelar på instrumentet kokle som är ett traditionellt lettiskt instrument med uråldriga rötter. Hon har med stor kunskap i den traditionella musiken också presenterat helt nya, innovativa sätt att spela instrumentet på. Hennes unika spelstil och personlig uttryck gör henne till en eftertraktad musiker på scenerna runt om i Europa.

Rishab Prasanna ñ bansuri flöjt (Indien)
Rishab kommer från en stor musikerfamilj där man i flera generationer trakterat det indiska flöjtinstrumentet inom den indiska klassiska musiken. Med en oerhörd improvisationsförmåga och bländande spelteknik så räknas Rishab till en av Indiens mest framstående musiker, och med öppet sinne och stor nyfikenhet så går han gärna in i nya möten med musiker från andra genrer och kulturer.

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad