Du är här: 

Jag är en grön bänk i Paris

Jag är en grön bänk i Paris

Jag är femton år inuti och femtio utanpå.

Jag är en grön bänk i Paris är en rolig, rörande, sorglig, uppiggande och inspirerande föreställning om den kvinnliga medelåldern baserad på Kerstin Thorvalls texter med Ann-Sofie Kylin och My Holmsten.

My gick och närde tankarna på att göra en förställning kring Kerstin Thorvalls texter. Hon pratade med Ann-Sofi och det visade sig att hon hade funderingar kring samma idé. Ann-Sofie och My vill synliggöra och legitimera den medelålders kvinnans rätt till kärlek, uppskattning, uppmärksamhet och kanske lite sex – trots rynkor och en och annan grop i låret. Tillsammans tar de plats på teaterscenen i all sin osminkade skönhet och lust på livet.

Pjäsen består av två roller som gestaltar varsin del av samma kvinna. Den handlar om att leva ut sina behov kontra att leva enligt konventionen, och vilka konsekvenser det får.

– Den som, i vårt tycke, bäst beskrivit livet för medelålders kvinnor är Kerstin. Vi känner igen oss i hennes framställning av sig själv och vi hoppas att vi kan bli lika modiga, att ta så mycket plats och våga utmana människor på deras egen arena som hon gjorde, och göra det med mycket humor, självironi och smärta. Hennes texter kräver att bli spelade, för de är så spelbara och lätta att känna igen sig i, säger My och Ann-Sofie.
Kerstin Thorvall (1925-2010) var en svensk författare, journalist och illustratör som ofta tog plats i debatten om kvinnors sexuella frigörelse. Hon var en föregångare som modigt utlämnade sig själv och sina tillkortakommanden, för medelålders kvinnors rätt att leva fullt ut och slippa duktighetskrav.

Jag är en grön bänk i Paris hade urpremiär i Stockholm den 8 mars 2011.

Medverkande: My Holmsten & Ann-Sofi Kylin

My Holmsten och Ann-Sofie Kylin tar fint hand om energin men också humorn och modet det innebär att blotta själen och dess skröpliga längtan. Här på scenen ropar ord som inte är det minsta döda utan sjuder av liv och uppror. /Lars Ring SvD

Längd: Cirka 60 minuter, ingen paus

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad