Du är här: 

GUDSHJÄLMEN

Kan man omvända alla världens troende till ateister? Eller är lösningen på dålig religion – bättre religion? Kan man ens kalla sig ateist? Förutsätter inte själva ordet existensen av just det som det förnekar? I den dramatiska komedin Gudshjälmen ställs frågorna på sin spets när mor och son går i existentiell närkamp.

Agneta är professor i naturvetenskap och känd för sin fräna religionskritik. När hennes son Tomas berättar att han ska skola om sig till präst sätts marken under Agnetas fötter i gungning. Det blir startskottet för en rad uppslitande och dråpliga konflikter. Frågor om lojalitet, kärlek, tro och existens viner genom luften i de upphetsade diskussionerna. Så även frågan om man genom Doktor Sven Grefsruds transkraniella magnetiska stimulator – även kallad Gudshjälmen – kan framkalla religiösa upplevelser på vetenskaplig väg.

Gudshjälmen av Mick Gordon och A.C. Grayling, hade urpremiär på Soho Theatre i London 2006, då med titeln On – Religion. Mick Gordon grundade och drev teatergruppen On – Theatre där han skrev och regisserade ett antal pjäser som han beskrev som theatre essays. Mick Gordon är idag teaterchef för Århus Teater i Danmark.

Riksteaterns uppsättning regisseras av Linus Fellbom som tidigare satt upp publik- och kritikersuccéerna Rikard III och Fordringsägare för Riksteatern. I rollen som Agneta ser vi guldbaggebelönade Cecilia Nilsson. Hennes son Tomas spelas av Peter Perski, hans pappa Harry av Per Burell och Tomas flickvän Ester spelas av Hedda Gullander.

Välkommen till Spinneriet!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad