Du är här: 

GLASVEGAS (UK) – LIVE 1 JUNI

Vi har glädjen att berätta att det brittiska popbandet Glasvegas med sin svenska trummis Jonna Löfgren gör en exklusiv klubbspelning på Nöjesfabriken lördag 1 juni.

Det känns som att inget band har sprängt sig in i världen så som Glasvegas gjorde när de etsade not efter not i vårt kollektiva medvetande. Inget band har fått saker att kännas så ”på riktigt” som Glasvegas gjorde med ”Daddy’s Gone” och ”Geraldine”. Och inget band har vilat så i händerna på en så enigmatisk frontperson som James Allan, som får varje stavelse att bränna till i hjärtat. Nej, Glasvegas är mer än bara en fotnot i pophistorien. Detta är för evigt.

Det tycktes som att det bara över en natt gick från inget till allt; alla nynnade med i refränger trots att ingen visste vad som sades. Lokalpatriotism brann starkt och dialekten trängde fram som en kniv genom smör. Men det bekymrade ingen. Väggar av distorsion, ekon och rum sveptes in i en mörk dröm som fick det att krypa under huden.
Genombrottsalbumet, ”Glasvegas”, fick en hel kritikerkår att lämna sans, vett och etikett hemma och stämma upp i en kör av superlativ som rättfärdigat ekade genom hela världen. Socialrealism har aldrig hyllats så som då.
Att väntan och förväntan på det som kom att bli ”EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\” var både lång och hög känns som en parantes att berätta. Och att ”EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\” blev en vattendelare av rang kanske inte heller kommer som en överraskning men om ni läser det här så är chansen stor att ni gillade det ni hörde. Det gjorde vi i alla fall. Mer än mycket.

Under större delen av 2011 turnerade bandet världen över inför fullsatta hus, som även inkluderade den fantastiska slutsålda spelningen på Annexet i Stockholm.
Tack vare den tråkiga nyheten om den inställda Siestafestivalen så fick vi chansen att erbjuda Karlstad publiken denna exklusiva klubbspelning i Sverige.
LÖRD 1 juni
STORA SCEN

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Konsert
  • Datum lör 1 Jun 2013
  • Plats Nöjesfabriken Karlstad
  • Pris 250 kr
  • Ålder 18 år på förköp, 20 år i dörren

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad