Du är här: 

En hyllning till Ted Gärdestad

I slutet av 80-talet började Rock´n´ Roll Machine att arbeta som kompband till en mängd olika artister som Haakon Pedersen, Lasse Lindbom, Peter Lundblad, Stefan Rüdén m fl. I början av 90-talet blev det Tommy Nilsson, Thore Skogman, Kurt Olsson, Lasse Berghagen, Anders Lundin, Mats Ronander, Tove Jaarnek, Towa Carson, Lili & Susie m fl. 1991 kom bandet i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete. Bandet repeterade med Ted på Balsta Musikslott i Eskilstuna.
I oktober 1991 spelade de med Ted på ”Frimis” i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Efter den spelningen kom bandet i kontakt med Harpo som på 70-talet turnérat mycket med Ted. Det beslutades att det skulle det bli en Revival Tour med Ted & Harpo sommaren 1992 . Det blev mycket spelningar på betydligt större scener än vad bandet varit med om tidigare.
Mellan konserterna med Ted tog Harpo med sig dem till Tyskland på stora galor och bandet fick spela för en publik på 15 000-25 000 personer och hade nöjet att träffade många legender på dessa konserter. Susie Quatro, Mungo Jerry (Ray Dorset), Sailor, The Rubettes, The Tremeloes, George McCrae, Leo Sayer, ELO och många fler med.
Bandet fick chansen att spela på Gruga Halle i Essen, samma arena där många av bandmedlemmarna på TV sett sina stora rockidoler i direktsändningar i svensk TV.

1993 hamnade Ted etta på svensktoppen med ”För Kärlekens Skull”, som ett nyinspelat extra spår på samlingsplattan ”Kalendarium 1972-93”. Det blev en lång turné ihop med Ted till nästan alla svenska Gatufestivaler. Finalen gjordes på Vattenfestivalen i Stockholm inför 15 000 personer. Det blev även radio, P3 Live, TV-inspelning ihop med Ted i TV3s & Z-TVs serie ”Unplugged”. Som kuriosa kan nämnas att Helen Sjöholm var med i bandet på just den inspelningen.
Vintern 1996 den 13 december spelade de tillsammans med Ted för sista gången. då i Gävle. Detta skulle bli Teds sista spelning. 22 juni 1997 tog han sitt liv vid Häggviks station i Sollentuna.

Efter detta blev flera av bandets medlemmar fältartist med resor ut till olika oroshärdar för att roa såväl svenska fredsbevarande soldater som soldater från andra nationer. Första resan, 1993, gick till Libanon ihop med Curt-Eric Holmquist som kapellmästare och Towe Jaarnek som sångerska. Det blev även Makedonien/Kroatien med Harpo och Bosnien med Jill Johnson.

Nu är man tillbaks för att hylla en av de absolut största av våra kompositörer – Ted Gärdestad! Med ett band bestående av hela tretton personer, under ledning av Tomas ”Kylis” Kyhlström gör man dessa två konserter i väst-Sverige.

Visst minns man…
Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Ge En Sol, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kaliforniens Guld, Kom i Min Fantasi, Låt Solen Värma Dig, Franska Kort, Betlehem m.fl.

ca 2h 10min
Åldersgräns: 12
Yngre i målsmans sällskap.

Roaddust Management Group/HPM Entertainment AB

Välkommen till Scalateatern!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad