Du är här: 

BIPOPULÄR – Vem är egentligen knäpp?

Ja, vem är egentligen knäpp och vem bestämmer det? Hasse Brontén, Sveriges kanske gladaste komiker, som många känner igen som ”polisen som bytte karriär”, gör nu en djupdykning i det sjuka och knäppa i Sverige och i världen med sin humorföreställning Bipopulär.
Uppvuxen med en pappa som var manodepressiv, numera en sjukdom där man som sjuk kallas bipolär, så har Hasse en personlig erfarenhet av det diagnosticerat knäppa. ”Pappa hade i alla fall papper på att allt inte stod rätt till jämt”. Men är det verkligen alltid de med diagnos som är knäppast i samhället?
På medeltiden gick folk till torget för att beskåda när någon fick huvudet avhugget. Idag tittar folk på Paradise Hotel. Den offentliga avrättningen har visserligen förändrats under åren men fortfarande finns stora likheter i dagens mer lagstyrda och kontrollerade samhälle. Varför är de offentliga avrättningarna fortfarande så populära?
Och varför är det konstigare att tro på tomten än på gud? Gud är en något mer komplex symbol förvisso men tittar man på vad som utförs inom religionens ramar kan man ifrågasätta hur sunt det är att överlämna sig så till en så kallad högre makt; när går gränsen till att vara knäpp här?
Hasse ventilerar tankar kring sin personlighet i förhållande till sin pappa, blev han rolig för att hans pappa var knäpp? Sigmund Freud ansåg att sinne för humor är den största av alla försvarsmekanismer. Vissa skämtar bort det mesta som är jobbigt. Varför är det så?
Hasse Brontén levererar en humorföreställning full med värme, roliga och udda observationer kring den knäppaste arten på jorden – människan.

75 minuter utan paus
Välkommen till Scalateatern!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

    Information

  • Genre Stand up
  • Datum lör 17 Maj 2014
  • Plats Scalateatern, Karlstad
  • Pris 295kr 195kr
  • Ålder Åldersgräns 13 år. OK för yngre i målsmans sällskap

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad