Du är här: 

35+ (DET ÄR FÖR SENT ATT DÖ UNG)

Föreställningen ”35+ (det är för sent att dö ung)” är skriven och framförs av Paulinne Arpi och Nathalie Söderqvist. De har jobbat ihop sedan 2005, främst i humorgruppen Åkes Flickor där de agerat och skrivit manus för TV-program som Fredag hela veckan (TV4), Allsång på skansen (SVT) och Humorgalan (TV4) samt scenproduktioner som Ladies Night 2008, egenproducerade shower på Mosebacke Etablissement och specialskriven eventunderhållning. Under våren 2013 har de spelat in sketcher för SVT:s humorsatsning på webben. Och Nathalie Söderqvist har även huvudrollen i ”Fröken Julie” som gick upp på SF:s biografer under sommaren.

Om föreställningen
I mellanåldern (dvs. runt 35) dyker en del frågor upp som man som kvinna måste ta ställning till….
Vill/borde/måste man ha barn, man, villa, karriär och en snygg kropp?
Om svaret är ja på en eller flera av alternativen: Hur får man det? Hur ska man hinna med det? Tid är en ständig stressande följeslagare.
Måste man, nu innan man är för gammal, bestämma sig för vilken väg i livet man ska ta? Eller är man redan för gammal? Borde man valt tidigare?

I föreställningen ”35+ (det är för sent att dö ung)” får vi möta två kvinnor som verkar vara likadana: de har samma sociala bakgrund, de är i samma ålder, de bor i samma stad. Och de är båda helt fel enligt normen….
Den ena är singel med en karriär, men vill inget hellre än att bilda familj.
Fast hur lätt är det att träffa den rätta bara sådär när den biologiska klockan tickar allt högre? Hur många måste man dejta innan man hittar pappan till sina barn? Finns det
statistik på det? För att effektivisera, kan man ligga med flera samtidigt och sedan bara välja den med bäst ”pappa-potential” när man blivit gravid?
Den andra är i ett stadigt förhållande, men har absolut ingen tanke på att stadga sig eller skaffa barn, utan gör allt för att få en karriär.
Fast hur lätt är det att hålla fast vid sina livsval när man lever i ett samhälle där man ifrågasätts om man inte vill ha barn eller gifta sig utan hellre satsar på karriären? Inte ens om man hos gynekologen, lite kreativt, hävdar att man är lesbisk slipper man undan barnkravet. Folk tycker det är stressande att planera semester ett år i förväg, hur ska man då kunna planera vem man ska bo med när man är 85?
Föreställningen tar upp frågor som: Vem är man om man inte kan eller vill få barn, man, villa och silvergrå Volvo? Vi får följa med de två kvinnorna på katastrofala dejter, förmodade frierier, bortförklaringar hos gynekologen och vindrypande bekännelser.

Manus: Paulinne Arpi & Nathalie Söderqvist
Redaktör: Mikael Koppelman
Regi: Mikael Berg

Mer information
Mosebackes hemsida: www.sodrateatern.com

Välkommen till Arenan, Bibliotekshuset Karlstad!

Evenemanget har inga fler föreställningar för tillfället.

Öppettider

Biljettkassans Öppettider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lör.   11.00 - 16.00
samt en timme innan Scalateaterns föreställningar.

Detta gäller vid biljettsläpp

Telefontider
Vardagar   10.00 - 18.00
Lördag   10.30 - 16.00

Avvikande Öppettider skriver vi på "Aktuellt" - på förstasidan.

Kontakta oss

Biljettkassan: 054-19 00 80
E-post: anders@scalateatern.com
Här finns svar på de vanligaste frågorna

PlusGiro: 1104-9
Skriv ditt telefonnummer i meddelande-raden vid betalning.
55kr portohantering tillkommer

adress

LEVERANSADRESS:

Scalateatern (Måste stå överst)
Anders Dahl
Västra Torggatan 1
65225 Karlstad